tereprendezés

Nagy lépésektől a kicsikig

Minél nagyobb a terület, annál nagyobb a munka! Ezt az alapvetést kiegészíteném azzal, hogy minél mélyebb a gödör, annál több a földmunka. Habár alapvetően nem tűnik bonyolult folyamatnak, a tereprendezés mégis összehangolt munkafolyamatokat és előre tervezést kíván.

Hogy miért?

Mert a nagyobb területeken, melyek még nem tartottak magukon épületeket, általában növényzet van (fák, bokrok), így a tereptisztítás lesz az első lépés. Ez akkor is igaz, ha a területen nem kell telket kialakítani, hisz már az, ám épületet kell elbontani. Tehát első lépés a tereptisztítás, melynek során eltávolítjuk a növényzetet gyökerestől, valamint az épület maradványokat. Ekkor már láthatóvá fog válni, hogy szükséges lesz-e föld elszállítás és sitt elszállítás, avagy pont feltöltés kell az egyenletes terep kialakításához.

Amennyiben a tereprendezés olyan helyen történik, ahol későbbiekben ház épül, érdemes előre gondolkodva beiktatni a medence kiásás és a kerti tó kiásás lépéseit is, sőt az árokásás is fontos lehet.

Ezekhez a munkákhoz persze nagyobb és kisebb gépek egyaránt kellenek, amelyek felgyorsítják a tereprendezés fázisait. A tereptisztítás, a föld elszállítás, a sitt elszállítás és a feltöltés is gépi földmunka, amit markolókkal gyorsan és hatékonyan tudunk elvégezni. Persze a kisebb gépek is szerephez jutnak az épületek mentén, ahol precízebb kivitelezésre van igény. A kézi földmunka csak az apróbb munkálatok során történik, amikor a leghasznosabb eszköznek az ásó, lapát, gereblye és talicska bizonyul.

Tehát, ahogy halad előre a tereprendezés folyamata, úgy csökken a feladatok nagysága, ám az világos, hogy a lépések egymást követik, egy kidolgozott tervezés részeként.

Ármós Róbert

Árk Bau munka közben

„ Ismerősök ajánlották ezt a csapatot, mert gyorsan és szépen dolgoznak, és örülök, hogy hallgattam rájuk! Sőt, én is tovább ajánlottam őket! „

Kezdje el velünk a projektet!

Nézze meg további szolgáltatásainkat!

Bontás

Tüntessük el gyorsan és tisztán, aminek lejárt az ideje – bízza a piszkos munkát ide!

Kerítésépítés/javítás

Egyedi, látványos és erős keretbe foglalná otthonát? Kérjen hozzá profi segítséget!

Térkövezés

Terasz, autóbeálló, járda vagy kerti ösvény, térkővel kirakva stílusos és hívogató lehet!
betonozás

Betonozás

Aljzatbeton, járda, felhajtó vagy melléképület alapja? Bízza az ÁRK Bau-ra!

Elérhetőségek

Profi generálkivitelezőt keres? Megtalálta! Írjon üzenetet, és a lehető leghamarabb felvesszük Önnel a kapcsolatot!

Telefon

Címünk

4026 Debrecen Bethlen u.

FAcebook

www.facebook.com/arkbau.hu